lördag 27 juni 2009

Michael Jackson död

När jag vaknade i morse så var det första jag hörde att "The king of Pop" hade dött. Nu finns det förstås miljontals människor i världen som berörs mer av denne fantastiska artists bortgång och jag är inte mer insatt i hans liv, karriär eller leverne än de flesta andra, men ändå berör det mig på ett märkligt sätt.

Jag fick ett band av någon person för väldigt många år sedan. På bandet hade denna någon spelat in hela "Bad"-skivan till mig och jag slukade den med hull och hår. Min favorit på hela skivan var "Smooth Criminal" och denna gick om och om igen, tillsammans med "Man in the mirror" och "Speed demon". Play-rewind-play-rewind-play-rewind... Någonstans på Södermanlands landsbygd upptäckte en liten kille modern musik.

En av de sorgligaste detaljerna i hela den sagan som är Michael Jacksons liv är att världen alltid kommer komma ihåg den grummlade bilden av honom. Inte bara en av de största artisterna någonsin, (kanske den största!) utan även den skandalkantade, pedofilanklagade och plastikopererade artisten. Nu när han är död så vill i alla fall jag försöka minnas honom som artist främst och för det han verkligen gjorde för de fattiga i världen.

Turerna kring hans bortgång kommer sysselsätta pressen de närmaste månaderna och så blir det förstås med en man som levt hela sitt liv på scenen. Självklart hamnar även bortgången i samma spotlight.

Jag vill bara rekomendera er att istället kolla in detta fantastiska klipp på en MJ i högform och på toppen av sin karriär och minnas honom som den otroliga artist han var.

lördag 20 juni 2009

Österdalälven kl 11.17


Upp kom en liten öring som fastnat på en reflexspinnare.

fredag 5 juni 2009

Charmlöst


Vi frukostrerade på Café Charm i Sundsvall idag. Från utsidan ser det ut som ett gammalt övervintrat fik, tyvärr är det bara kosmetik. Svindyr fika, 5kr för påtår, 5kr för toabesök och tråkig halvtrendig inredning. En får en etta då de i alla fall inte snålade med räkor på räkmackan.