onsdag 26 mars 2008

Fisktips!

Har märkt att nya jobbet gör att det svårt att hinna med att hålla bloggen levande, men man får ju göra ett försök.

Ikväll lagade jag lax till middag, mycket gott!

Igår hittade jag hela färska laxsidor till ett förmånligt pris på ICA Väst och självklart slog jag till. Generellt tycker jag att det kul att köpa råvaror (kött, fisk mm) som man får jobba lite med. I förra veckan köpte jag skivspill av fläskkotletter på samma butik. Mycket bra pris och med lite jobb så fick jag ut ca 1,5 kilo prima grytbitar av fläsk för en väldigt låg summa pengar. Men det var inte det jag skulle berätta nu.

Istället vill jag berätta vad jag gjorde med laxsidan.

Jag bredde ut laxsidan med skinnsidan neråt på ett smort, ungssäkert fat, plockade bort de ben jag kunde hitta och torkade av ovansidan så att den skulle vara åtminstone halvtorr. Sedan rörde jag ihop en blandning av Creme Fraiche, citronpeppar och Creme Bonjour kantarell och bredde ut över laxen. Efter ca 25-30 miunter i ugnen serverade jag den med kokt potatis och en Creme Fraiche-sås med dill och stenbitsrom. Mycket gott med ett glas kall öl (folkis i detta fall. Billigt men gott till husmanskost.) och en knäckemacka.

När det gäller knäckebröd så vill jag bara nämna Dala-Järnaknäcke från Pyramidbageriet. Svensk knäckebrödslyx när den är som bäst.

Inga kommentarer: