lördag 7 februari 2009

Scotts egen kamp

Scotts har gått från anonymitet i Sveriges dansbandsträsk till att numera få spela på de stora scenerna. Personligen tycker jag att den låt de spelade på Scandinaviums stor scen var en av de bättre jag hört med dem, vilket iof inte säger så mycket... Dessutom tycker jag att det är kul att så många aspekter av Sveriges musikliv dyker upp detta sammanhang.

Scotts har dock börjat få ett problem. I Strängnäs var de snubblande nära att sno segern i dansbanskampen framför nosen på Älvdalens guldgossar Larz-Kristerz (jag åkte igenom Älvdalen någonn dag före finalen och mängden banderoller som hyllade dansbandet var fantastiskt. Övik är Foppa-land, Älvdalen är L-Kz-land) och ikväll var det nära att få gå vidare till Globen direkt. Nu hamnade de dock i underläge direkt när motståndet var kvällens bästa akt Alcazar. Hade de istället fått duellera mot det lite mer osäkra kortet Emilia så är det möjligt att utgången hade blivit annorlunda.

Scotts får akta sig så att de inte fastnar i en "ständiga tvåan"-fälla, så för deras skull kan man ju hoppas att det går bra för dem på andra chansen i Norrköping.

Inga kommentarer: