lördag 7 februari 2009

Melodifestival igen!!

Så var vansinnet igång igen, Melodifestivalens första deltävling rull i bakgrunden.

Jag vet att jag skrev något om detta evenemang efter förra ESC-finalen och jag tror jag var rätt skeptisk. Nu ser det för tillfället ut som att vi till vår svenska final kommer börja med att skicka Alcazars fantastiska schlager-dans-pop-studs-karamell "Stay the night" och Emilias Maia Hirasawa/Miss Lee-inspirerade "You´re my world". Grymt bra såhär långt måste jag säga.

Jag är relativt nöjd med svenska folkets vilja såhär långt, inte minst är jag glad över att Shirley Clamp missade att gå vidare. Den här gången lyckades inte den kvinnan bemästra sin egen röst och framförallt inte vibratot. Jag mycket nöjd med att hon inte gick vidare.

Jag har som vanligt inte en aning om vad som kan tänkas gå hem i Moskva i april, men klart är att vi inte kommer sända en världsmästare i konståkning, en Stradivariusfiol och en Enrique Iglesias kopia. Det finns två orsaker till att vi inte kommer göra det. Dels är vi inte så lättmanipulerade i Sverige, dels så har vi ingen världsmästare i konståkning att plocka fram ur rockärmen.

Två små saker till. Många människor hade väldigt svårt med Christian Luuk som programledare förra året och ännu fler kommer ha svårt med Petra Mede. Jag tycker dock att hon var lysande. Tillslut: på telefonräkningen för denna månad kommer bara ett betalnummer dyka upp. Jag ringde faktiskt och röstade på Emilia...

Inga kommentarer: