måndag 23 april 2007

Jaja.. Då har man väl tagit sig vatten över huvudet igen

Hmm. Min egenhopsydda kurs i att lära sig något om hur det här med domäner, mail och siter hänger ihop fortsätter. För nån månad sedan så tänkte jag "Attans om jag inte borde registrera en domän..." och det gjorde jag.

Ni undrar varför?

Det gör jag med... Jag kan nog inte säga att jag har något direkt behov av en domän. Inte alls. Jag är inte heller speciellt intresserad av internet egentligen, förutom som informations- och nöjeskälla.

Men gjort är gjort. Domänen är registrerad (kihlgren.net) och det första jag försökte gör var att knyta upp en mailadress till den. Efter diverse småplock med google-mail och chattande med en datakunnig kompis i Sthlm så funkade det faktiskt. Innan hade jag nog trott att DNS-inställningar var något för de riktigt tunga killarna, men så var inte fallet (tjoho!!). Däremot vill jag passa på att tacka Samuel för hjälpen, och även killarna på Loopia som skriver deras användarhandledningar :).

Mailen funkade, och nu är nästa projekt att knyta ihop den här bloggen med domänen. Mao kommer bloggen ligga online innan de är ihopknutna. Vill ni så kan ni gå in och kolla på kihlgren.net och se om ni kommer hit. Lyckas ni inte med det så har jag fortfarande inte fått det att funka :(. Knepigt värre det här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

En dykare som tar sig vatten över huvudet.. ja, det är väl så det ska vara..?

Tomas Åström sa...

Med tanke på de intressen du anger att du har är det nog tur att du har flickvän redan... Hälsar en med intressen: 50-60-talsdesign, loppisjakt, öl, korsordsklubb och Volvo 164 (jag är mot alla odds redan gift...).