lördag 4 april 2009

Nu är det vår!

Nu är det sannerligen vår! Nya fåglar dyker upp nästan dagligen och idag har jag uppdaterat listan med 5 nya arter och det bara sedan i torsdags! Det roligaste att se var nog grågässen som gick och betade ett stenkast från E4an strax söder om Märsta. Nog för att de brukar anses som en av Sveriges vanligaste gåsarter, men inte i de delar av landet där jag brukar befinna mig. Här dominerar kanadagåsen stort.

Idag ska vi dessutom fara till Älvsjö och årets stora antikmässa. Förra året blev man nästan mätt av att knalla runt och titta på allt trevligt. Men det ska bli kul att titta på årets antiktrender, om inte annat för att kolla på vad man ska kika efter när man gör sina loppisrundor.

Apropå loppisrundor så realiserade jag häromveckan ett av min loppisfynd. Jag hittade Stig Lindbergs Coloradotallrikar (Gustavsberg, ostämplade) på Myrorna vid Lutis. Jag köpte dem för 30 kr/tallrik och härom veckan sålde jag dem på Tradera för mellan 116 och 216 kr styck. Det är verkligen riktigt kul att göra den typen av affärer!

Inga kommentarer: