söndag 25 maj 2008

Schlager.... dumt.

Ryssland tog hem ESC. Föga förvånande, de har ju en del slaviska kompisar. Ukraina kom tvåa. Inte heller det konstigt, med en ok låt och en sjuhelvetes show. Charlotte Perelli gjorde ite sitt starkaste framförande och tog hem en plats runt den tjugonde. Inte heller det speciellt förvånande, men det som som vanligt är märkligt är hur dåliga vi svenskar har blivit på att skicka bidrag som funkar på den nya Europakartan.

Charlotte röstades fram av svenskarna att företräda Sverige utan knussel. Hon gjorde vad hon skulle och gick in och körde sin show som det fullblodsproffs hon är. Tyvärr har vi svennar tappat vår tätposition i musik-Europa och våra känselspröt är felinställda. Det kanske hade varit bättre att skicka "Razborka" eller annat muskaliskt härke från nån av våra delfinaler. Det kanske hade funkat bättre, men vet ju inte.

Nu har dessutom Björn Gustafsson lyckats se till att vi ses som freaks i Europa. Det behäver ju inte vara fel, då jag tror att många européer generellt ser oss som seriösa och tråkiga ABBA-copycats.

Jaja... Vi får väl se hur det hela utvecklas/avvecklas. Något bör göras för att ge oss schlagersvennar en chans igen. Om det handlar om att vi måste byta vår bild av vad en typisk ESC-låt eller om det handlar om att inför jury igen låter jag vara osagt. Oavsett vilket så tror jag det är lika svårt...

Inga kommentarer: